Vi hade möte vid föreningsbigården den 16:e juli. Vi var inte så många den här gången och vi hade inte så många saker att göra i kuporna. Vi räknade varroanedfall om vanligt. I fyran, där vi har behandlat med myrsyra i veckan, hittade vi en del kvalster, men det var förstås väntat.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”20″ display_type=”photocrati-nextgen_pro_slideshow” image_crop=”0″ image_pan=”1″ show_playback_controls=”1″ show_captions=”0″ caption_class=”caption_overlay_bottom” aspect_ratio=”1.5″ width=”100″ width_unit=”%” transition=”fade” transition_speed=”1″ slideshow_speed=”5″ border_size=”0″ border_color=”#ffffff” ngg_triggers_display=”always” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Foto: Mats Andersson

Vi ville också kolla att drottningen som vi tillsatte i femman hade blivit antagen. Det hade den inte. Samhället hade ett antal drottningceller som vi tog bort. Istället satte vi drottningen från femman i en ny låda ovanpå med tidningpapper mellan.

Vi pratade också om myrsyrabehandling och gick igenom hur det fungerar. Det kommer en noggrann beskrivning av hur myrsyrabehandling fungerar här på hemsidan inom kort.