Vi hade möte i föreningsbigården den 3:e juni. Vädret var perfekt, som det ju alltid verkar vara när vi har möte.

Omstart i observationskupan

Avläggaren som sattes i observationskupan gången innan hade inte tagit sig alls. Bengt Haglund hade med sig en ett par nya ramar med bin och yngel, som sattes i observationskupan. Vid en koll den 9:e juni, sågs inga drottningceller, men det var gott om bin och det är ju egentligen huvudsaken.

Två avläggare

Bengt hade med sig en avläggare som föreningen köpt in. Den placerades ut i vår bigård på plats 4. Vi gjorde också en avläggare från bigårdens starkaste samhälle (3). Den placerades på plats 2.

[one_half]

Föreningsmöte med Mälarörnas biodlarförening vid Ekebyhovs slott. Biodling på Ekerö. Fototgraf Mats Andersson Stenhamra www.bubbelbubbel.se

[/one_half]

[one_half_last]

Föreningsmöte med Mälarörnas biodlarförening vid Ekebyhovs slott. Biodling på Ekerö. Fototgraf Mats Andersson Stenhamra www.bubbelbubbel.se[/one_half_last]

Eftersom vi har tappat kollen på numreringen på kuporna (inte ens Helena vet vilken som är vilken längre), så börjar vi om. Nu är numreringen 1 till 6, från förvaringslådan räknat.

Honungsskörd

Kupan på plats 3 har vårt starkaste samhälle. Dom hade dragit in två fulla skattlådor, som vi skördade. Helena och Reine tog hand om slungningen.

Föreningsmöte med Mälarörnas biodlarförening vid Ekebyhovs slott. Biodling på Ekerö. Fototgraf Mats Andersson Stenhamra www.bubbelbubbel.se

Drönarvax

Drönarramarna skars ur den 9:e juni. Nu har bara kupa 3 en drönarram och den ska tas ut ungefär den 30/6. Vill du veta mer om drönarutskärning, så hittar du allt du behöver veta här.

Drönarvax. Föreningsmöte med Mälarörnas biodlarförening vid Ekebyhovs slott. Biodling på Ekerö. Fototgraf Mats Andersson Stenhamra www.bubbelbubbel.se

Varroa

Vi räknade varroakvalster i nedfallsbrickorna. I det lilla samhället (1), hittades inga kvalster. I det som nu heter 3 hittades 10 och i det som nu har nummer 6 hittades 13. Vi bedömer det som hanterbara nivåer med tanke på att det är två veckors nedfall.