Vi har en sen och kall vår. Kupa 1 är ett ganska starkt samhälle, men de övriga är relativt svaga. I 6:an (trågkupan) för bina en tynande tillvaro. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”14″ display_type=”photocrati-nextgen_pro_slideshow” image_crop=”0″ image_pan=”1″ show_playback_controls=”1″ show_captions=”0″ caption_class=”caption_overlay_bottom” aspect_ratio=”1.5″ width=”100″ width_unit=”%” transition=”fade” transition_speed=”1″ slideshow_speed=”5″ border_size=”0″ border_color=”#ffffff” ngg_triggers_display=”always” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Foto: Mats Andersson

Vi har satt skattlådor utan spärrgaller på alla kuporna. Vi har också räknat varroanedfall. Det var en hel kvalster men det bedömdes bero på vårbehandlingen. Nedfallsbrickorna ligger i kuporna igen, så att vi kan följa upp vid nästa möte den 21/5.

Bengt Haglund kommer att hålla en kort kurs om drottningodling för dom som är intresserade. Första träffen är söndag 14/5. Kontakta Bengt om du är intresserad.

Nu håller vi tummarna för att det blir vår och blommor som bina kan samla nektar från.

Veckan efter mötet rensade vi ut trågkupan och avlivade det lilla samhället som var kvar. Trågkupan är svårarbetad när det gäller varroabehandling och den var invaderad av stackmyror.

Vi rensar ut trågkupan
Foto: Leif Johnsson